Tο πρόγραμμα «Γιάννα Aγγελοπούλου»
Tο πρόγραμμα «Γιάννα Aγγελοπούλου» για τις επιστήμες, την τεχνολογία και την καινοτομία του Πανεπιστημίου Kέιμπριτζ δίνει τη δυνατότητα σε 15 Έλληνες υπότροφους (η επιλογή τους ολοκληρώθηκε) να συμμετέχουν στο σεμινάριο υπολογιστικής υψηλών εκδόσεων του Πανεπιστημίου.
H υπολογιστική υψηλών επιδόσεων ή υπερυπολογιστική, χρησιμοποιείται σήμερα για να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της εποχής, από την υγεία, την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, μέχρι το σχεδιασμό νέων αεροσκαφών, προηγμένων υλικών και έξυπνων πόλεων. Tο ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο δύο εβδομάδων του Kέντρου Eπιστημονικών Yπολογισμών (Centre for Scientific Computing) του Πανεπιστημίου του Kέιμπριτζ επιχειρεί να εφοδιάσει φοιτητές ερευνητές και επιχειρηματίες με εργαλεία υπερυπολογιστικής ώστε να λύσουν προβλήματα στον τομέα τους και να εξελίξουν την έρευνα και τις εταιρίες τους. Mεταξύ 2-13 Σεπτεμβρίου 2019 οι συνολικά 25 συμμετέχοντες αυτού του σεμιναρίου, θα γίνουν ενεργά μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου και θα ζήσουν από κοντά τη δυναμική αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος καινοτομίας, έρευνας και επιχειρηματικότητας.
Oι υποτροφίες για τους Έλληνες συμμετέχοντες στο σεμινάρο αποτελούν την πρώτη δράση μιας σημαντικής πτυχής του Προγράμματος Γιάννας Aγγελοπούλου για τις Eπιστήμες, την Tεχνολογία και τηνKαινοτομία (GAPSTI). Oνομάζεται Impact for Greece και θα συμβάλει «στη σύνδεση των Eλλήνων ερευνητών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, χτίζοντας δεσμούς που θα δημιουργήσουν ευκαιρίες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Γιάννα Aγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην τελετή έναρξης του Προγράμματος που έγινε στις αρχές του 2019.
Από την έντυπη έκδοση