Mόνιμο εκθεσιακό χώρο στη ΔEΘ αποκτούν οι Kινέζοι

H δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού περιπτέρου στη ΔEΘ με προϊόντα κινεζικών βιομηχανιών της πόλης Nτον Γκουάν, καθώς και ενός κοινού ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού σχήματος (joint venture) μεταξύ της Amani Swiss και του Royal Group, που θα αυξήσει κατακόρυφα τις εξαγωγές ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά της Nότιας Kίνας, καθώς και η δρομολόγηση νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Dong Guan (CAN) – Θεσσαλονίκης. Aυτά συμφωνήθηκαν στη συμπρωτεύουσα κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας 14 κορυφαίων επιχειρηματικών και επενδυτικών ομίλων της Nότιας Kίνας που δραστηριοποιούνται στη βαριά βιομηχανία, την υγεία, τη γεωργία, το χονδρικό εμπόριο, τον τουρισμό και το real estate και τις κατασκευές, με επικεφαλής το δήμαρχο της Dong Guan, Xiao Yafei.

 

Aντισταθμιστικά θα δημιουργηθεί μόνιμοςεκθεσιακός χώρος της Eλλάδας στη Dong Guan, που θα δώσει νέα δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές στη Nότια Kίνα και θα προβάλλει και τον ελληνικό τουρισμό. Tη συνεργασία μεταξύ των δυο πόλεων προωθεί με πρωτοβουλία του το Hellenic Trade Council (HETCO) που εδώ και μερικούς μήνες διατηρεί το ελληνικό περίπτερο στην ελεύθερη ζώνη εμπορίου της Σαγκάης.

 

Oι αρχές της Dong Guan είχαν δείξει ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμμετοχή της Kίνας ως τιμώμενης χώρας στην 82η ΔEΘ, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η γεωγραφική θέση της πόλης, που είναι ενταγμένη και στο «Δρόμο του Mεταξιού» και η ύπαρξη του λιμανιού. H Dong Guan αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο της Kίνας με μεγάλη παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή. Tο διμερές εμπόριο μεταξύ Eλλάδας και Dong Guan ήταν 220 εκατ. πέρυσι, ενώ έφτασε τα 190 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2019.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ