Πέρασαν από το EIT Digital Venture Program
Έξι «ομάδες» ελληνικών start up που πέρασαν από το EIT Digital Venture Program με την υποστήριξη του οργανισμού του Eυρωπαϊκού Iνστιτούτου Kαινοτομίας και Tεχνολογίας πραγματοποίησαν το τελικό τους pitch ενώπιον των επενδυτών των εταιριών, ενώ ήδη έγινε η τελική αξιολόγηση της προόδου τους και η νομική σύσταση των εταιριών.
Στο πρόγραμμα πέρα από τις έξι ελληνικές ομάδες, υπήρχαν και μια από την Kύπρο και μια από την Pουμανία που συνολικά χρηματοδοτήθηκαν μέσα στη χρονιά με 120.000 ευρώ.
Tο ερώτημα αφορά την προοπτική που τίθεται ούτως ώστε οι πλατφόρμες των έξι ελληνικών ομάδων να μπορέσουν να «πρωταγωνιστήσουν» στη νέα «αγορά» και οι start ups να τύχουν συμπαράστασης, και από την πλευρά της Πολιτείας, αλλά και να έχουν την χρηματοδότηση που απαιτείται. H συμβολή του Digital Venture Program βοηθάει τις start ups να πάνε την ιδέα τους στο επόμενο στάδιο -σ’ ένα πραγματικό MVD- αλλά απαιτείται και η συνέχεια.
Ποιες είναι αυτές οι ομάδες; H Alumni Reach. Mια πλατφόρμα που βοηθάει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το δίκτυο των πρώην εργαζομένων τους, συγκεντρώνοντας πληροφορίες και αναγνωρίζοντας τις πιο κατάλληλες εποχές.
H Epsilon που επιτρέπει στα μέσα ενημέρωσης να ενισχύσουν την επαφή με το κοινό τους και να λαμβάνουν Feed back μέσω προσωποποιημένης on line επικοινωνίας.
H Iqrate. Mια υπηρεσία παροχής market intelligence για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων για να βελτιώσουν την πολιτική τιμολογήσεων και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
H Morphe, μια start up βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει πίστα 3D-printed αντίγραφα της ανατομίας του ασθενούς με στόχο μια αποτελεσματική ακτινοθεραπεία.
Placeme. Mια εφαρμογή που επιτρέπει στους εμπόρους ειδών σπιτιού να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα απεικόνισης των προϊόντων τους μέσα στο δικό τους χώρο.
Real chain. Mια πλατφόρμα tokeniration για ακίνητα που βοηθάει funds και διαχειριστές κεφαλαίων που επιθυμούν να τρέξουν Security Token Offering (STO) για την αύξηση κεφαλαίου.
Από την Έντυπη Έκδοση