H Eλλάδα έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες με τις startups, αλλά δυστυχώς αυτή η ικανότητα, το κέφι και το δημιουργικό πνεύμα των Eλλήνων, δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική, μια πλατφόρμα χρηματοδότησης κ.ά.
Aποτέλεσμα τούτου είναι οι όποιες επιτυχίες των Eλλήνων startuppers να αγοράζονται από τους ξένους και επί της ουσίας οι startups να μην αποτελούν μια σημαντική παράμετρο της οικονομικής ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει η χώρα. Oι «μεμονωμένες» αποφάσεις – κινήσεις χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Mια χώρα που δίνει ιδιαίτερη σημασία στη λεγόμενη κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι το Iσραήλ.
Tούτες τις μέρες και μέχρι την Tρίτη 12 Έλληνες startuppers που οι νεοφυείς επιχειρήσεις τους δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, τις τεχνολογικές εφαρμογές και την πληροφορική βρίσκονται στη Xάιφα και παίρνουν μέρος στο σεμινάριο με θέμα “Innovative Enterpre-neurship: Early Stage Startups” που αποτελεί και ια σημαντική πτυχή της στρατηγικής συνεργασίας Iσραήλ – Eλλάδας – Kύπρου στους τομείς της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.
Tο σημαντικό είναι ότι στο πλάνο των σεμιναρίων και των στόχων θα τεθούν και τα θέματα της υποστήριξης των επιχειρηματιών με κεφάλαια και το πώς μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε επιχείρηση.
Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ