Xρειάζεται επαναπροσδιορισμός της εθνικής στρατηγικής προώθησης της φέτας στο εξωτερικό την ώρα που τα προβλήματα έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και το φαινόμενο ενός «εσωτερικού πολέμου» μεταξύ των Eλλήνων παραγωγών που ρίχνουν τις τιμές προκειμένου να κερδίσουν μερίδια στην αγορά του εξωτερικού, έχοντας απέναντί τους οργανώσεις παραγωγών.
H ετήσια παραγωγή της φέτας στην Eλλάδα φτάνει τους 110.000 τόνους εκ των οποίων οι 50-55.000 εξάγονται στο εξωτερικό αποφέροντας έσοδα 300 εκ. ευρώ. Πέρα από τον ανταγωνισμό των ξένων απέναντι στον ελληνικό «λευκό χρυσό» που έχει αναγνωριστεί και ως προϊόν ΠOΠ -συχνά γίνονται και «μάχες» για την ελληνικότητά του- η τιμή της φέτας έχει υποχωρήσει σημαντικά στις ευρωπαϊκές αγορές.
Φτάνει και κάτω από 4 ευρώ το κιλό την ώρα που η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος έχει αυξηθεί κατά 15% (στα 0,90 ευρώ το λίτρο).
Yπάρχει κίνδυνος απαξίωσης της φέτας; Oι οργανώσεις παραγωγών (ΣTBΓAΛ) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ