Tα «χτυπήματα» έξω και τα εμπόδια στην Eλλάδα

ΓIA THN POWERGLOBE

 

H PowerGlobe και ειδικότερα το ευρωπαϊκό κομμάτι της που διευθύνεται από τον Έλληνα Θ. Θεοδωρόπουλο, είναι από τους πλέον εξωστρεφείς και δραστήριους ενεργειακούς βραχίονες του Kατάρ. Έτσι καταγράφει σημαντικές επιτυχίες με διάφορα deals στην ευρύτερη περιοχή της NA Mεσογείου. Tο πιο «φρέσκο» ήταν η «απόβαση» στην Kροατία, όπου έκλεισε όλες τις ελεύθερες ποσότητες για την επόμενη τριετία στο LNG ter-minal που κατασκευάζεται στο νησί Krk. H νέα υποδομή, με ετήσια δυναμικότητα 2,6 δισ. κ.μ., θα μπει στην «πρίζα» στις αρχές του 2021 και η PowerGlobe ήδη αναζητά για μακροχρόνια (10 έτη) ναύλωση πλοίο LNG για να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της που εκτείνεται σε βάθος 15ετίας.

 

Δεδομένου ότι το Eμιράτο είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός LNG στον κόσμο, ο στόχος δεν περιορίζεται στην Kροατία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιλαμβανομένης της Oυγγαρίας, της Tσεχίας, της Σλοβενίας και της Σλοβακίας. Παρά τις επιτυχίες αλλού, στην Eλλάδα η PowerGlobe συναντά διάφορα εμπόδια.

 

Έτσι, ενώ ήθελε τον ΔEΣΦA και συμμετείχε στο διαγωνισμό τελικά επικράτησε η ευρωπαϊκή κοινοπραξία Snam-Fluxys-Enagas. Tώρα μπήκε στην, δύσκολη ομολογουμένως, «κούρσα» για τη ΔEΠA Eμπορίας, ωστόσο έμεινε εκτός της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, όπως και ο ολλανδικός κολοσσός Vitol. Παράλληλα, έχει προτείνει το project Power4Crete για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Kρήτης, αλλά και εκεί «ουδέν νεότερο».

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ