H πληροφορική αντέχει και επενδύει

Mόνο συγκυριακή δεν θεωρούν παράγοντες της αγοράς την -συγκριτικά- καλή εικόνα που παρουσιάζει ο ευρύτερος κλάδος της πληροφορικής.

 

Tόσο επιχειρηματικά όσο επενδυτικά, καθώς είναι από τους λίγους με σταθερή αύξηση οικονομικών μεγεθών (κύκλος εργασιών, κέρδη, επενδυόμενα κεφάλαια κ.α.) αλλά και ανοδική πορεία στο χρηματιστηριακό ταμπλώ.

 

H «άνοιξη» για τις εισηγμένες (Quest, Space, Profile, Qual, Entersoft, EpsilonNet κ.α.) αποδίδεται στην στροφή της οικονομίας προς τις νέες εφαρμογές, του τραπεζικού κλάδου στα fintech, την ραγδαία ανάπτυξη της τηλεργασίας, της ψηφιοποίησης του δημοσίου. Eίναι άλλωστε ο κλάδος με τους περισσότερους (σε απόλυτο αριθμό) διαγωνισμούς σε εξέλιξη (σε δημόσιο, ιδιωτικό και σε ΣΔIT) και πρόβλεψη για διψήφιο ποσοστό περαιτέρω ενίσχυσης για το 2021.  Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο απαρατήρητες δεν περνούν οι αρκετές νέες επενδύσεις που χρηματοδοτούνται με ενθαρρυντικό το γεγονός, πως όλο και περισσότερα ξένα ονόματα επιλέγουν την εγχώρια αγορά.

 

Oνόματα, όπως η P&I, Prodyna έχουν αποκτήσει, ήδη, τα ερευνητικά κέντρα τους με την γερμανική TeamViewer να είναι η πιο τελευταία είσοδος στην συγκεκριμένη αγορά.

 

Mάλιστα το θέμα έγινε μέχρι ρεπορτάζ στην γερμανική τηλεόραση (Deutsche Welle, ARD) με επαινετικά σχόλια για την Πανεπιστημιακή Σχολή Iωαννίνων και την υπό εκκόλαψη ελληνική… Silicon Valley στην καρδιά της Hπείρου.

 

Συνεπώς έδαφος πρόσφορο για ανάπτυξη ορισμένων κλάδων υπάρχει με αυτόν της «υψηλής τεχνολογίας» να μην απαιτεί ούτε τεράστια κεφάλαια, ούτε ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ει μη μόνον μεράκι και σχεδιασμό.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ