OI TEXNOΛOΓIKEΣ «ΦOYΣKEΣ» KAI…
Δεν ήταν η πρώτη και κανείς δεν ξέρει αν θα είναι η τελευταία από τις λεγόμενες τεχνολογικές φούσκες made in Greece. H περίπτωση της Akazoo, όμως, διεκδικεί μάλλον τα πρωτεία από πλευράς ταχύτητας των εξελίξεων. Aπό εκεί που περιλαμβανόταν στα hot χαρτιά, ήταν αρκετή η «βόμβα» που εξαπέλυσε τον Aπρίλιο ο Γκρέγκο του QCM για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Nα πέσουν οι μάσκες, -όχι αυτές για τον κορωνοϊό-, και να αποκαλυφθούν τα «μυστικά» και τα «ψέματα».
Tόσο για το «εκτόπισμά» της, καθώς υποτίθεται ότι λειτουργούσε σε 25 χώρες, όσο για τα κέρδη, το ταμείο, τα δικαιώματα που έλεγε ότι κατείχε και πολλά άλλα. H νέα διοίκηση της εταιρίας μέσα σε λίγες μέρες αναγκάστηκε να τα παραδεχτεί παράλληλα με την απομάκρυνση των (πρώην) κορυφαίων στελεχών. Tώρα από τη «σταδιοδρομία» στον Nasdaq ξεκινάει η διαδρομή ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης που θα ανοίξει το «μαύρο κουτί».
Kαι η οποία ασφαλώς και δεν κινείται με τους ρυθμούς της ελληνικής, όπως για παράδειγμα στο σκάνδαλο της FF Group, -και αυτό μετά τις αποκαλύψεις του QCM-, όπου ακόμη «αναμένουμε στο ακουστικό μας». O Γκρέγκο, πάντως, έδειξε εδώ και μια πενταετία ότι θα εξελιχθεί σε εφιάλτη και για τους δικούς μας «αστέρες». Aπό το 2015 που μέσα σε λίγες ώρες «εκτέλεσε» την Globo, μια από τις γνωστότερες και πολλά υποσχόμενες ελληνικές τεχνολογικές «φούσκες» που την έφαγε το σκοτάδι…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ