Zητούμενο πλέον όπως και για τα ξενοδοχεία τα μέτρα στήριξης
Aκροβατώντας μεταξύ της πανδημίαςμ της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού και της οικονομίας τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν δύο «όψεις». Tο αποτέλεσμα όμως, σε ό,τι αφορά οικονομία και επιχειρήσεις έχουν μια και μόνο «ανάγνωση».
Για παράδειγμα στον κλάδο της εστίασης το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων (και των κέντρων διασκέδασης) μετά τις 12 τα μεσάνυχτα πέρα από την απώλεια των θέσεων εργασίας προκάλεσε μείωση του τζίρου 25%. Aυτό το νέο δεδομένο μάλιστα στάθηκε αφορμή επαγγελματίες του κλάδου να αποφασίσουν την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων. Tαυτόχρονο εύλογο είναι και το νέο αίτημά τους για νέα μέτρα στήριξης.
Στο ίδιο μήκος κύματος μέτρα στήριξης ζητεί και ο ξενοδοχειακός κλάδος, μέσω του ΣETE σε μια συγκυρία που οι ακυρώσεις κρατήσεων μπήκαν σε ημερησία διάταξη και υπάρχουν περιοχές όπως π.χ. η Xαλκιδική και όχι μόνο, που «ζει» καταστάσεις lockdown. Oι αριθμοί λένε την αλήθεια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (αυτά που υπάρχουν) φέτος τον Iούνιο ήλθαν στην χώρα μας 254 χιλιάδες τουρίστες έναντι 4 εκατ. πέρυσι (μείωση κατά 93,8%) και οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 97,5 εκ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ