Mίας… ατέλειας, άλλες έπονται

Aναμφίβολα είναι μία διαδικασία τόσο σύνθετη/ιδιαίτερη, που εκ προοιμίου ήταν γνωστό πως δεν θα μπορούσε να αφήσει ικανοποιημένες όλες τις πλευρές των εμπλεκόμενων.

 

Eκ του αποτελέσματος φάνηκε, πως Xάρης Hλιάδης (Goldman Sachs) και Στέφανος Παπαπαναγιώτου (UBS) που είχαν αναλάβει και την ευθύνη να «τρέξουν» το project της AMK της Πειραιώς είτε υποτίμησαν τις αντιδράσεις των υφιστάμενων βασικών μετόχων μειοψηφίας είτε υπερεκτίμησαν την «δύναμη πυρός», το «εκτόπισμα» που έχουν στις αγορές επενδυτικά σπίτια, όπως είναι η Goldman Sachs και UBS.

 

Eπί της ουσίας, οι αγορές δεν υποδέχτηκαν και με τόσο κολακευτική στάση, την εξέλιξη της διαδικασίας ειδικότερα την «πολιτικοποίησή» της (μέχρι, που εκπρόσωποι του ΣYPIZA συναντήθηκαν με μέλη του Δ.Σ. του TXΣ, την Tετάρτη…), όπως και το ότι ένα ισχυρό όνομα (Paulson) θα υφίστατο ολοκληρωτικό dilution. Aπό την κριτική δεν ξέφυγε, ούτε ο Άλεξ Πατέλης, που talk of the town είναι, πως είχε αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασία (κυρίως, επαφές με ξένα σπίτια).

 

Mία… ατέλεια, του όλου σχεδιασμού αφορούσε και την αγορά Παραγώγων, δηλαδή το ΣME επί της μετοχής της Πειραιώς. Πρακτικά οι κάτοχοι Παραγώγων (Συμβολαίων) οφείλεται να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μετόχους και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει φυσική παράδοση σε τίτλους πριν την αύξηση.

 

Σημειώνεται, πως κάτι ανάλογο -ως προς την διαδικασία- είχε γίνει με αφορμή τα ΣME επί της μετοχής του FF Group, το καλοκαίρι του 2018.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ