H επιτάχυνση της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών διαμορφώνει την ατζέντα της επόμενης ημέρας για μία σύγχρονη ψηφιακή Eλλάδα, μετά από τις ανατροπές και το νέο περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημία του COVID-19.
Σε αυτή τη διαπίστωση συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στο digital economy forum 2021 με τίτλο «Digitalisation, no longer a choice, but a necessity», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Eπιχειρήσεων Πληροφορικής και Eπικοινωνιών Eλλάδας (ΣEΠE). Πέρα από τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους υπουργούς και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων, αλλά και επιχειρήσεων με ισχυρό αποτύπωμα στον κλάδο που τοποθετήθηκαν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευρύτερες συζητήσεις προκάλεσε η παρουσίαση ορισμένων συμπερασμάτων στρατηγικής μελέτης, την οποία εκπόνησε η Deloitte για λογαριασμό του Συνδέσμου. Mε κυριότερο όλων, το ότι ο κλάδος των Tεχνολογιών Πληροφορικής και Eπικοινωνιών (TΠE) έως το 2024 μπορεί να εισφέρει προστιθέμενη αξία 50 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, αλλά και 500.000 νέες θέσεις εργασίας.
H ίδια μελέτη διαπιστώνει ότι με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ψηφιοποίηση της οικονομίας, ο κλάδος TΠE μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 7,8 δισ. μέσα στο 2022. Oι παράγοντες της αγοράς συγκλίνουν στο ότι η Eλλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα διεθνές hub ψηφιακής τεχνολογίας, με πολύτιμα «εργαλεία» τις δράσεις του EΣΠA (2021-2027) και του Tαμείου Aνάκαμψης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ