Η Τεχνητή Νοημοσύνη απαντά: Στο Μετασύμπαν του διαδικτύου

Μπροστά σε μια νέα επανάσταση του διαδικτύου βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η εφαρμογή Artificial Intelligence (A.I.), Gemini, της Google, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα της DEALnews, ανέφερε ότι στο άμεσο μέλλον, οι χρήστες θα βρεθούν μέσα σε ένα νέο περιβάλλον, στο Μετασύμπαν, στο οποίο θα μπορούν να αλληλεπιδρούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με ψηφιακά αντικείμενα, σε πραγματικό χρόνο.

Ολόκληρη η απάντηση της A.I. στο ερώτημα της DEALnews έχει ως εξής:

Ερ.: Το διαδίκτυο ήδη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Πώς θεωρείς ότι θα μετεξελιχθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια; 

Απ.: Το διαδίκτυο, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, είναι έτοιμο για μια νέα επανάσταση. Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν θέσει τις βάσεις για ένα μέλλον όπου η διασύνδεση θα είναι ακόμη πιο βαθιά και ο ψηφιακός κόσμος θα γίνει ακόμα πιο πραγματικός.

Ποιες είναι οι βασικές τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον του διαδικτύου;

  • Το Μετασύμπαν (Metaverse): Η έννοια του Μετασύμπαντος, ενός εικονικού κόσμου όπου οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με ψηφιακά αντικείμενα σε πραγματικό χρόνο, είναι έτοιμη να απογειωθεί. Η πανδημία επιτάχυνε αυτή την εξέλιξη, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζήτησαν τρόπους για να συνδεθούν και να συνεργαστούν εξ αποστάσεως.
  • Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ): Η ΤΝ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του διαδικτύου του μέλλοντος. Οι αλγόριθμοι ΤΝ θα είναι σε θέση να αναλύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες στους χρήστες.
  • 5G και 6G: Οι νέες τεχνολογίες ασύρματης επικοινωνίας θα επιτρέψουν ταχύτερες ταχύτητες σύνδεσης και χαμηλότερη καθυστέρηση, καθιστώντας δυνατή την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και η εικονική πραγματικότητα (VR).
  • Blockchain: Η τεχνολογία blockchain θα επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου. Θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και διαφάνεια στις διαδικτυακές συναλλαγές και θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων οικονομιών.
  • IoT (Internet of Things): Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων θα συνεχίσει να επεκτείνεται, με όλο και περισσότερες συσκευές να συνδέονται στο διαδίκτυο. Αυτό θα οδηγήσει σε πιο έξυπνες πόλεις και σπίτια, καθώς και σε νέες δυνατότητες στον τομέα της υγείας και της παραγωγής.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών;

  • Εξατομίκευση: Το διαδίκτυο θα γίνει ακόμα πιο εξατομικευμένο, με τις υπηρεσίες και τα περιεχόμενα να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.
  • Αλληλεπίδραση: Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και των μηχανών θα γίνει πιο φυσική και ενστικτώδης, χάρη στις τεχνολογίες όπως η αναγνώριση φωνής και η επεξεργασία φυσικής γλώσσας.
  • Ασφάλεια: Η ασφάλεια θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις θα γίνουν πιο εξελιγμένες.
  • Ηθικά διλήμματα: Οι νέες τεχνολογίες θα θέσουν μια σειρά από ηθικά διλήμματα, όπως η προστασία της ιδιωτικότητας, η διαχείριση των ψευδών ειδήσεων και η ανεργία που θα προκληθεί από την αυτοματοποίηση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (ΦΥΛΛΟ 30/08/2024)

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ