10 απλές συμβουλές για αρχάριους για τα πρώτα «βήματα» στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει το επιχειρείν παγκοσμίως – Δείτε 10 πρακτικές συμβουλές για αρχάριους επιχειρηματίες που θέλουν να μην μείνουν πίσω.

Στις ισχυρές χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, η Τεχνητή Νοημοσύνη ήδη «εισβάλλει» όλο και περισσότερο στο επιχειρείν, διαμορφώνοντας ένα νέο περιβάλλον διεθνώς. Στην Ελλάδα ακόμη οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν περάσει στην «εποχή της Τ.Ν.».

Η «DEALnews» δίνει, με την αρωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης, 10 συμβουλές για αρχάριους σε σχέση με τα πρώτα «βήματα» που θα πρέπει να κάνουν για να μην μείνουν πίσω από τις εξελίξεις:

1. Μην τρομάζετε με τον όρο: Η Τ.Ν. δεν είναι κάτι «μαγικό» και πολύ περισσότερο δεν είναι κάτι που θα… περάσει. Η Τεχνητή Νοημοσύνη ήρθε για να μείνει και πολύ απλά είναι ένα σύστημα το οποίο έχει την ικανότητα να μαθαίνει από δεδομένα και να παίρνει αποφάσεις!

2. Δείτε παραδείγματα από τον δικό σας κλάδο: Είστε στο εμπόριο; Δείτε πώς e-shops βελτιώνουν τις πωλήσεις τους με προσωποποιημένες προτάσεις. Είστε λογιστής; Ανακαλύψτε αυτόματα εργαλεία τιμολόγησης.

3. Αρχίστε με μικρές εφαρμογές: Οι αρχάριοι μπορούν να αρχίσουν με τη χρήση chatbot στην ιστοσελίδα της επιχείρησής τους ή με τη χρήση ενός εργαλείου το οποίο θα αυτοματοποιεί τα email-s προσφορών.

4. Καταγράψτε τις πιο επαναλαμβανόμενες εργασίες σας: Οι επαναλαμβανόμενες εργασίες είναι συνήθως και οι πιο κατάλληλες για αυτοματοποίηση μέσω Τ.Ν.

5. Μάθετε από άλλους: Οι «αρχάριοι» σε σχέση με την Τ.Ν. επιχειρηματίες μπορούν να ρωτήσουν σε σχέση με τις δυνατότητές της άλλους εργοδότες του κλάδου τους, καθώς και να μελετήσουν πρόσφατα «case studies». Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί…

6. Μην προσπαθείτε να αυτοματοποιήσετε τα πάντα από την αρχή: Οι αρχάριοι μπορούν να αρχίσουν με μία διαδικασία. Αν αποδώσει, τότε μπορούν να επεκταθούν. Αν όχι, έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν και άλλο και σε άλλους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

7. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας: Ακόμα κι ένα σύντομο webinar μπορεί να κάνει τη διαφορά στην κατανόηση και την αποδοχή της Τ.Ν. Οι επιχειρηματίες πρέπει να αντιληφθούν ότι στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή η επένδυση στις γνώσεις του προσωπικού τους πολύ απλά είναι… κέρδος.

8. Ζητήστε από τον πάροχό σας ή τον σύμβουλό σας να σας προτείνει λύσεις Τ.Ν.: Πολλοί λογιστές ή web developers γνωρίζουν πλέον εργαλεία που θα σας ταίριαζαν. Οι αρχάριοι επί της Τ.Ν. επιχειρηματίες δεν έχουν παρά μόνο να ρωτήσουν τους πιο… σχετικούς.

9. Δοκιμάστε δωρεάν εργαλεία: Υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα για δοκιμή στο διαδίκτυο. Από εργαλεία περιεχομένου μέχρι ανάλυσης δεδομένων. Αρκεί η πειραματική, έστω, στην αρχή αξιοποίησή τους.

10. Αξιολογήστε τα αποτελέσματα: Οσοι αρχάριοι σε σχέση με την Τ.Ν. επιχειρηματίες προχωρήσουν σε ορισμένα από τα πρώτα βήματα, μετά την ολοκλήρωση του πειραματισμού τους δεν έχουν παρά να εξετάσουν εάν τελικά η Τεχνητή Νοημοσύνη αύξηση την παραγωγικότητα της επιχείρησής τους και εάν έφερε κι άλλες πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (ΦΥΛΛΟ 11/4/2025)

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ