Ιδρύθηκε ακαδημαϊκό εργαστήριο για ζητήματα εξωγήινων επαφών

Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουν ασχοληθεί αρκετά με τι θα συνέβαινε αν συναντούσαμε έναν εξωγήινο πολιτισμό. Αλλά τι θα κάναμε στην πραγματικότητα αν ανακαλύψαμε ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

 

Γι’ αυτό ακριβώς το ερώτημα προετοιμάζονται οι επιστήμονες ενός νέου διεθνούς ερευνητικού κέντρου, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του St Andrews. Το SETI Post-Detection Hub θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο του St Andrews στη Σκωτία και θα είναι ένα συντονιστικό κέντρο για εμπειρογνώμονες από όλα τα επιστημονικά πεδία και τους ανθρωπιστικούς κλάδους για τη δημιουργία αξιολογήσεων επιπτώσεων, πρωτοκόλλων, νομικών διαδικασιών και συνθηκών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που φτάσουμε σε επαφή με μια εξωγήινη νοημοσύνη.

 

Το εργαστήριο αποτελείται από έξι επιστήμονες οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με όλη την επιστημονική κοινότητα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκεται στη διαστημική εξερεύνηση και την αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Θα συνεργαστεί επίσης με γλωσσολόγους, ειδικούς στις επικοινωνία, ψυχολόγους ακόμη και νομικούς με στόχο να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που μας τηλεφωνήσει ο… Ε.Τ.

«Πρέπει να συντονίσουμε τις ειδικές γνώσεις μας όχι μόνο για την αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων αλλά και για την εξέταση της ανθρώπινης κοινωνικής απόκρισης, καθώς προχωρά η κατανόησή μας και κοινοποιούνται όσα γνωρίζουμε και όσα δεν γνωρίζουμε. Και η ώρα να γίνει αυτό είναι τώρα», δήλωσε ο John Elliott, επίτιμος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του St Andrews.

Σύμφωνα με τον Elliott, το κέντρο θα πρέπει «να πάει πέρα από τη σκέψη για τον αντίκτυπο στην ανθρωπότητα» που θα έχει μια συνάντηση με εξωγήινους και θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο να καταλάβουμε πώς θα ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο σενάριο.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ