Άμεση επίλυση στα προβλήματα που αναφύονται μεταξύ της ελληνικής ξενοδοχείας και των κρατικών αρχών αναμένεται να δώσει η διμερής επιτροπή, στη συγκρότηση της οποίας προχώρησαν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.
Η δημιουργία της Επιτροπής έχει ως σκοπό την επεξεργασία και την επίλυση θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας των ξενοδοχείων, της ανανέωσης των ειδικών σημάτων, της λήψης μέτρων για την παράνομη τουριστική δραστηριότητα, καθώς και άλλων θεμάτων που επηρεάζουν άμεσα την ξενοδοχειακή επιχειρηματικότητα. Η Επιτροπή θα λάβει υπόψη και το πλαίσιο των πρόσφατων ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και την έμπρακτη προσπάθεια του υπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού για τη συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των ξενοδοχείων.
Η εκκίνηση δόθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Γιώργου Κολέτσου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., διευθυντικά στελέχη των δύο φορέων καθώς και όλοι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΤ. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται νέα συνάντηση των μελών της Επιτροπής, με σκοπό την κάλυψη σημαντικών θεμάτων της κοινής ατζέντας.
Εν τω μεταξύ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου για την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και των ναυτικών τη προσεχή Τετάρτη, γεγονός που θα επιφέρει μπλακ άουτ στις εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, πλήττοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.
Με επιστολή του προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιώργος Τσακίρης τονίζει ότι, η συμμετοχή των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας και των ναυτικών στις εξαγγελθείσες για την Τετάρτη 11 Μαΐου απεργιακές κινητοποιήσεις, θα δημιουργήσει έμφραγμα στις προγραμματισθείσες πτήσεις και πλόες σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί διεθνούς εμβέλειας συνέδρια στην Ελλάδα με μεγάλο αριθμό συνέδρων, που θα αποφέρουν πολλαπλά έσοδα στη χώρα, δημιουργώντας παράλληλα ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση και άλλων συνεδρίων καθώς και αλλοδαπών επισκεπτών.