«Τουριστική» συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ

Σημαντικές επαφές για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού είχε ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

 

Μιλώντας σε Έλληνες και Ισραηλινούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Γερουλάνος, σημείωσε ότι από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου συναντήθηκαν στη Ρωσία, οι δυο χώρες και οι δύο λαοί ήρθαν πιο κοντά επισημαίνοντας ότι και οι δυο πρωθυπουργοί έχουν στην πιο υψηλή θέση της ατζέντας τους τον τουρισμό.

 

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφέρθηκε στη στενή σχέση που έχει με τον Ισραηλινό ομόλογό του Τας Μισέζνικοφ και στο όραμα τους, Ελλάδα και Ισραήλ να συνεργαστούν στενά για να ανοίξουν μαζί νέες αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, η Λατινική Αμερική και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες χαρακτήρισε «αγορές του μέλλοντος».

 

Μάλιστα, τόνισε τη μεγάλη αύξηση κατά 120% των επισκεπτών από το Ισραήλ στην Ελλάδα την περσινή χρονιά, κατά 180% από την Τουρκία, κατά 90% από τη Ρωσία σημειώνοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα να μπει στους δέκα καλύτερους προορισμούς στον κόσμο τα επόμενα χρόνια.

 

Στη συνέχεια, παρουσίασε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για τους εγχώριους και τους στρατηγικούς επενδυτές της ελληνοισραηλινής τουριστικής βιομηχανίας να θέσουμε νέα στέρεα όρια στις επενδυτικές ευκαιρίες του μέλλοντος.

 

Πρέπει να πείσουμε όσους μπορεί να είναι διστακτικοί για να επενδύσουν στην Ελλάδα, να δημιουργήσουμε μια νέα αίσθηση εμπιστοσύνης. Το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλάζει και το θέμα είναι ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν Ευρωπαϊκή Ένωση σταματούσε να είναι πίσω από τις εξελίξεις και να καθυστερεί και έπαιρνε γρήγορες αποφάσεις στην Ευρωζώνη θα ήταν πολύ καλύτερα».

 

Αμέσως μετά τη λήξη του φόρουμ ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού είχε συνάντηση μιας ώρας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Στας Μισέζνικοφ, με τον οποίον συζήτησαν τρόπους ακόμη πιο στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού και στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε η Πρεσβεία της Ελλάδας, παρουσία Ισραηλινών επενδυτών που μετείχαν στο φόρουμ.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ