Από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου, θα λάβει χώρα στο Δοξάτο Δράμας η Γιορτή Καλαμποκιού.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Δράμας θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν το φημισμένο καλαμπόκι της περιοχής σε όλες του σχεδόν της μορφές, από μπομποτά μέχρι και ποπ κόρν, αλλά και να απολαύσουν το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη γιορτή.
Σκοπός των ανωτέρω εκδηλώσεων, είναι να προάγουν τον πολιτισμό, να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα και τον φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και να προβάλλουν τον τόπο, κάνοντάς τον γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπροσθέτως, η συμβολή των ανωτέρω εκδηλώσεων στην τουριστική ανάπτυξη της Δράμας, αναμένεται να είναι σημαντική.
Άλλωστε το καλαμπόκι, είναι ένα προϊόν γνώριμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και σε κάθε κουλτούρα, κυρίως λόγω της διατροφικής του αξίας. Ήδη πριν από 5.500 χρόνια το καλλιεργούσαν οι Ίνκας, οι Μάγια και οι Αζτέκοι. Η ελληνική ονομασία του, «αραβόσιτος», σημαίνει «ο σίτος των Αράβων» καθώς το φυτό εισήχθη στην Ελλάδα το 1600 από τη Βόρεια Αφρική.
Σήμερα, οι Η.Π.Α έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή καλαμποκιού στον κόσμο με 285 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Ακολουθούν η Κίνα, η Βραζιλία και το Μεξικό. Στην Ελλάδα, το καλαμπόκι καλλιεργείται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, με την ετήσια παραγωγή φτάνει το 1,5 εκατομμύριο τόνους.