Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗΠΕΘΕΚ) θα παρουσιάσει υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού την διαδραστική θεατρική παράσταση «Γεύσεις και Κατακτήσεις» στις 30 και 31 Ιουλίου.
Η προώθηση από τον ΕΟΤ γίνεται μετά από σχετική απόφαση της Προέδρου του, κας Άντζελας Γκερέκου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης πρωτοβουλιών που προβάλουν τις θεματικές μορφές τουρισμού στη χώρα και εμπλουτίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Το θεατρικό έργο «Γεύσεις και Κατακτήσεις», που θα παρουσιαστεί είναι βασισμένο στην ιστορία της κουζίνας της Κέρκυρας, όπως αυτή απεικονίζεται στις παραδοσιακές κορφιάτικες συνταγές, οι οποίες αντανακλούν την πολύπλοκη ιστορία των κατακτήσεων του νησιού. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Μον Ρεπό, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων.
Στόχος της ενέργειας είναι η προβολή της κερκυραϊκής γαστρονομίας, η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής οικονομίας και η παρουσίαση των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί, μέσω της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του.
Το έργο θα παρουσιαστεί σε δύο εκδοχές: Ως 45λεπτο θεατρικό ντοκυμαντέρ, με ξεχωριστό σενάριο και γυρίσματα σε διάφορα εμβληματικά σημεία της Κέρκυρας, που έχουν σχέση με τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη γευσιγνωσία (το κτήμα ‘ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ’, βιοτεχνίες κουμ-κουάτ, αναδεικνύοντας προϊόντα ΠΟΠ όπως το νούμπουλο, καινοτόμες βιομηχανίες όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΚΑΣΤΡΟΣ, κ.ά) αλλά και σε ιστορικά σημεία όπως το πανέμορφο, πετρόχτιστο, αρχοντικό του 1500, της οικογενείας Λάσκαρι , στο οποίο έζησε και η συγγραφέας Νινέττα Λάσκαρι, του βιβλίου «Κέρκυρα μια ματιά στο χρόνο», που αποτέλεσε την αφορμή για αυτό το έργο.
Το έργο «Γεύσεις κ’ Κατακτήσεις» πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του NeTT «Network of theatres for the valorization of cultural and natural heritage» με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία Interreg V – A 2014-2020».