Ταξίδι σε 10 τοποθεσίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και τον κόσμο θα πραγματοποιήσει φέτος, ξεκινώντας από την από την Κυριακή 20/6, η σκυταλοδρομία Lesvos Food Fest Challenge που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.
Συγκεκριμένα, τα Lesvos Food Challenge boxes με αφετηρία τη Λέσβο ταξίδεψαν με παραλήπτες διακεκριμένους μάγειρες, σεφ και επιλεγμένα εστιατόρια όπου θα μαγειρευτούν με αγάπη και έμπνευση για να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου. Η μετάδοση των μαγειρεμάτων θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα social media του Lesvos Food Fest και των συνεργατών του.
Το περιεχόμενο των θεματικών γαστρονομίας στις οποίες εντάσσονται τα μαγειρέματα ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις και την εξειδίκευση των συνεργατών της διοργάνωσης. Ενδεικτικά Sardine Rolls meze, Wine Pairing, Elegant Ouzo treat, Cheesy pies and more, Lesvos high tea, Lesvos brunch time, NY DIY cocktails. H γαστρονομική σκυτάλη του Lesvos Food Fest θα περάσει από τη Λέσβο, στην Αθήνα, Σάμο, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι το Lesvos Food Challenge οργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και είναι υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Τουρισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Χρυσός Χορηγός είναι το ούζο Ισιδώρου Αρβανίτη, Χορηγοί ο Αγροτικός και Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Στύψης και Σελάχας ΑΕΒΕΕ.