Τα ξενοδοχεία της MarBella Collection στις ακτές του Ιονίου θα φιλοξενήσουν στις 10 και 12 Σεπτεμβρίου το διεθνές γαστρονομικό φεστιβάλ «Greek Chefs Abroad: A Culinary Series», υποδεχόμενα τον διεθνούς φήμης chef Γιάννης Κιόρογλου.
Το φεστιβάλ φέτος έχει ως στόχο, μέσα απ’ όλες αυτές τις γαστρονομικές αναζητήσεις, την επιστροφή σε μια ουσιαστική γαστρονομία, σε μια τέχνη του ευ ζην που συνδυάζει την υψηλή μαγειρική με την απόλαυση της γεύσης.
Οι συμμετέχοντες Chef ήρθαν προσκεκλημένοι της MarBella Collection στο ξεχωριστό Adults Only Boutique Hotel MarBella Nido στην Κέρκυρα καθώς και στο νέο μέλος του Ομίλου, MarBella Elix, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο στην παραλία Καραβοστάσι, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μεταφέροντας τις γαστρονομικές εμπνεύσεις τους στις κουζίνες των ξενοδοχείων ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά ελληνικά και μεσογειακά μενού με ένα twist επηρεασμένο από τις διεθνείς τάσεις, όμως πάντα με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και την προβολή των τοπικών προϊόντων.
Ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος Chef, Γιάννης Κιόρογλου, θα φιλοξενηθεί στα Pop UP Gourmet Events στις 10 και 12 Σεπτεμβρίου, με ένα μενού πέντε πιάτων που θα πραγματοποιηθούν τόσο στα εστιατόρια Appagio και Pearl Fine Dining των ξενοδοχείων MarBella Nido και MarBella Elix.
Εμπνευσμένο από διαφορετικές Μεσογειακές κουζίνες, ο Γιάννης Κιόρογλου θα σχεδιάσει ένα μενού το οποίο θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο. Τα μοναδικά κρασιά του ιστορικού κτήματος Κατώγι Αβέρωφ θα συνοδεύσουν αρμονικά το μενού της βραδιάς στο ξενοδοχείο MarBella Elix.
Με τον Γιάννη Κιόρογλου ολοκληρώνεται φέτος ο κύκλος των Greek Chefs Abroad που πραγματοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία της MarBella Collection. Σπουδαίοι Έλληνες Chef από το εξωτερικό συμμετείχαν και με απλά υλικά συνέθεσαν ένα εκλεπτυσμένο γαστρονομικό ταξίδι. Κινούμενοι στο τρίπτυχο «παράδοση, οικολογική συνείδηση/αειφόρος ανάπτυξη και μέλλον» ταξίδεψαν τους επισκέπτες στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, προσδιορίζοντας σαφώς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές τους.
Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Κιόρογλου από το 2013 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Chef de Cuisine στο εστιατόριο La Guérite στις Κάννες Γαλλία, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Consulting σεφ σε πλειάδα εστιατορίων σε όλο τον κόσμο. Ο Γιάννης παρουσιάζει την παραδοσιακή ζεστή Ελληνική Φιλοξενία ως το κύριο συστατικό σε όλες τις συνταγές του συνδυασμένο με υλικά και έντονες γεύσεις κορυφαίας ποιότητας.