Ένα πολύπτυχο γεγονός διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στην Ελαφόνησο που περιλαμβάνει ομιλία-παρουσίαση, παραδοσιακές γεύσεις και μουσική και συμπόσιο με θέμα την οικο-βιωσιμότητα.
Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 19/05 στις 19:00 ο Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει το θέμα: «Γαστρονομικές κοινότητες: Η ανάγκη για δικτύωση και συνεργασία των φορέων γαστρονομίας και τουρισμού και η κοινή παρουσίαση των ιδιοτήτων του νησιού».
Έπειτα η chef Ελένη Αλιφέρη θα δημιουργήσει ένα menu με βάση παραδοσιακές γεύσεις και γαστρονομία, με μια σύγχρονη ματιά. Για την παρασκευή των πιάτων θα χρησιμοποιηθούν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Λακωνίας, τυροκομικά κ.ά. Το ίδιο βράδυ οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» θα παρουσιάσουν παραδοσιακή Ζακυνθινή και επτανησιακή μουσική.
Τα δρώμενα πλαισιώνονται και από το 5ο Συμπόσιο Οικο-Βιωσιμότητας που διοργανώνεται από τον Σύλλογο για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξη της Ελαφόνησου Elafonisos Eco και πραγματοποιείται από 17 ως 22 Μαΐου 2022, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρόγραμμα και σημαντικές συμμετοχές.
H γαστρονομική εκδήλωση, η παρουσίαση και το συμπόσιο θα λάβουν χώρα στο Mare nostrum – cafe bar στην παραλία της Ελαφονήσου ενώ τα πιάτα θα παρασκευάζονται στο εστιατόριο «Αντώνης ψαροταβέρνα».
Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πάρνωνας» με την υποστήριξη του Δήμου Ελαφονήσου, του «Elafonisos Eco” και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD, Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: “Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός”.