Να πίνουν ελληνικό κρασί προσπαθούν να μάθει τους Ιάπωνες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα από επιχειρηματικήαποστολήπουπραγματοποίησε, στην οποία συμμετείχαν 15 οινοποιεία από την Αχαΐα και την Ολυμπία.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας και τον συνόδευαν επίσης ο κ. Σταύρος Βέρρας, Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας και ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Η προώθηση έγινε με τη διοργανωση Master Class, στον χώρο εκδηλώσεων Happo-Εn Gardem το οποίο παρακολούθησαν 50 επιλεγμένοι επαγγελματίες του κρασιού, μεταξύ των οποίων εισαγωγείς, δημοσιογράφοι, σομελιέ, κ.λ.π. Ο χώρος διοργάνωσης είναι ένα ένα συγκρότημα παραδοσιακής ιαπωνικής αρχιτεκτονικής που λειτουργεί μέσα σε ένα εντυπωσιακό παραδοσιακό ιαπωνικού τύπου πάρκο. Η παρουσίαση των κρασιών και η γευσιγνωσία έγινε από τον γνωστό Master of Wine κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη.
Την ίδια στιγμή σε διπλανή αίθουσα από 11.00 έως 17.00 πραγματοποιήθηκε ελεύθερη γευσιγνωσία στην οποία προσήλθαν πάνω από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων εισαγωγείς, καταστήματα λιανικής πώλησης, αλυσίδες καταστημάτων, εστιατόρια, δημοσιογράφοι και σομελιέ. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για την προσέλκυση εισαγωγέων, καθώς η πλειοψηφία των οινοποιείων δεν έχει ακόμη κάνει εξαγωγές στην Ιαπωνία. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίχθηκαν και τα ήδη εισαγόμενα στην Ιαπωνία κρασιά, αλλά και τα μη εισαγόμενα ακόμη.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβολής και προώθησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι στο δεύτερο έτος του και είναι από τα πλέον επιτυχημένα, τόσο ως προς την ποιότητα των δράσεων που διοργανώθηκαν, όσο και εκ του αποτελέσματος, καθώς ήδη κάποια από τα οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας έχουν κλείσει ή διαπραγματεύονται συμφωνίες για εξαγωγή των προϊόντων τους, ενώ ορισμένα ήδη διατίθενται στην αγορά.