Η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας συνεχίζεται και φέτος με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών.
Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στην περιοχή της Πορταριάςστις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής μονάδας στην Θεσσαλία «Φάρμα Καραΐσκου», που συνεργάζεται στην οργάνωση με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός».
Η «Φάρμα Καραΐσκου» για δύο μέρες, θα μεταμορφωθεί σε ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων, να μάθουν τα μυστικά της τοπικής κουζίνας, να συμμετάσχουν σε βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, να παρακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις και να λάβουν μέρος σε υπαίθριες δραστηριότητες.
Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλο το Πήλιο, συνταγές και μυστικά μαγειρικής, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας συνθέτουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής. Επίσης θα πραγματοποιηθεί τιμητική αναφορά και βράβευση καταξιωμένων ανθρώπων της Γαστρονομίας στη Μαγνησία.
Οι διοργανωτές επιδιώκουν την καθιέρωσή του ως σημαντικού θεσμού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο οικοτουριστικός – γαστρονομικός τουρισμός της περιοχής και να προβληθεί περαιτέρω τόσο το Πήλιο όσο και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Σημειώνεται ότι, τις δύο προηγούμενες χρονιές, από τους χώρους του φεστιβάλ πέρασαν συνολικά περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες.