Στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικού προϊόντος της χώρας μπορεί να συμβάλει η ελληνική γαστρονομία, όπως τονίσθηκε σε ημερίδα με θέμα «Γαστροτουρισμός: Τροφή για ανάπτυξη», που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ στο πλαίσιο της 8ης έκθεσης HORECA.
Συγκεκριμένα, στην ημερίδα επισημάνθηκε πως η ελληνική γαστρονομία μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση 500.000 επιπλέον τουριστών, ενισχύοντας το ΑΕΠ κατά 1 δισ. ευρώ και δημιουργώντας 50.000 νέες θέσεις εργασίας, τόσο μέσω συνεργασιών του τουριστικού και του επισιτιστικού κλάδου όσο και μέσω της αξιοποίησης των εξαγώγιμων επώνυμων προϊόντων.