Ως βασικό στόχο την επάνοδο στην κερδοφορία το ταχύτερο δυνατό έθεσε ως βασικό στόχο της Eurobank, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου από το βήμα του 3ου Eurobank Investor Forum Athens που πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Ιουλίου, δίδοντας προτεραιότητα στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
«Ο βασικός μας στόχος είναι η επάνοδος της Eurobank στην κερδοφορία το ταχύτερο δυνατό. Ελπίζουμε πως θα το επιτύχουμε μέσα στον επόμενο χρόνο. Για το σκοπό αυτό, εργαζόμαστε πάνω σε ένα σχέδιο λειτουργικού μετασχηματισμού, με συγκεκριμένες προτεραιότητες και στοχοθετήσεις», ανέφερε ο κ. Μεγάλου.
Όπως είπε, το Strategic Transformation Programme της τράπεζας βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
– Τη διαχείριση των κινδύνων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
– Την ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες για να μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα.
– Τη βελτίωση της ρευστότητας και τον μετασχηματισμό του λειτουργικού μας προτύπου με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, σε πρώτη φάση, η Eurobank δίνει προτεραιότητα στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελούν, όπως είπε, και τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Ο κ. Μεγάλου τόνισε πως η Eurobank έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, στη βάση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, εστιάζοντας σε όλες τις πτυχές των προβληματικών δανείων.
«Στο πλαίσιο αυτό, ήμασταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που δημιούργησε μια ξεχωριστή εσωτερική μονάδα, με αποκλειστική ευθύνη τη διαχείριση των NPLs», είπε και πρόσθεσε πως σε συνεργασία με άλλες τράπεζες, η Eurobank αναλαμβάνει κοινές πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση προβληματικού δανεισμού και την αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων.
«Εφεξής σκοπεύουμε να εστιάσουμε όλες μας τις προσπάθειες στο βασικό μας επιχειρηματικό στόχο, δηλαδή στην ανάπτυξη των εργασιών μας. Χρηματοδοτώντας την υγιή επιχειρηματικότητα, προσβλέπουμε στην σταθερή ανάκαμψη των εσόδων προ προβλέψεων, ήδη από αυτό το έτος και στο εξής», ανέφερε.