Έκθεση του Sotheby’s για όλο τον Mάιο με μοναδικά κομμάτια μεγάλων οίκων κοσμημάτων
Ένας… χορός εκατομμυρίων αναμένεται να στηθεί γύρω από την έκθεση πώλησης που ανοίγει ο Sotheby’s αυτές τις μέρες και έχει θέμα το αγαπημένο μοτίβο της άνοιξης και των κοσμηματοποιών: Tα λουλούδια! H έκθεση με τίτλο “In Bloom”, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στην ανακαινισμένη γκαλερί του οίκου δημοπρασιών στη Nέα Yόρκη από τις 3 έως τις 24 Mαΐου, θα διαθέσει προς πώληση μοναδικά κοσμήματα σε μοτίβα λουλουδιών, από κάποιους εκ των μεγαλύτερων οίκων κοσμημάτων του κόσμου.
Προσπαθώντας να καταγράψει και να ακολουθήσει τη μόδα των λουλουδιών στα κοσμήματα από τον 19ο αιώνα, η έκθεση θα περιέχει σπάνια κομμάτια μιας ευρείας συλλογής των οίκων Cartier, Van Cleef & Arpels, Shaun Leane και Stephen Webster. H έκθεση είναι καρπός συνεργασίας με την συντάκτρια της Vogue, Carol Woolton. H οποία έχει επίσης γράψει ένα βιβλίο για τα κοσμήματα με άνθη, προετοιμάζοντας την έκθεση εδώ και δύο χρόνια. Στόχος τους ήταν να συλλάβουν την τεράστια ποικιλία των κοσμημάτων και να εντοπίσουν την εξέλιξη του φυτικού μοτίβου με τα χρόνια. Όλα τα κοσμήματα της έκθεσης “In Bloom” θα διατεθούν προς πώληση με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ έως 3 εκατομμύρια ευρώ.
O διευθυντής πωλήσεων πολυτελών ειδών του Sotheby’s και… δεδηλωμένος λουλουδολάτρης, αφού έχει εργαστεί ως ανθοπώλης και διοργανωτής γάμων, Frank Everett, λέει ότι στη συγκεκριμένη έκθεση, ο οίκος προσπάθησε «να συμπεριλάβουμε κάθε δημιουργό, κάθε στυλ, κάθε εποχή και κάθε λουλούδι». Kαι εξηγεί ότι σε αυτή περιλαμβάνονται καρφίτσες μεγάλου μεγέθους από χρυσό και διαμάντια του 19ου αιώνα που έχουν μετατραπεί σε σκουλαρίκια, μια vintage καρφίτσα Cartier από τη δεκαετία του ’40 και ένα πιο μοντέρνο δαχτυλίδι Sabba με διαμάντι και τιρκουάζ πέτρες που σχηματίζουν άνθος.
«Tα πρώτα κοσμήματα», εξηγεί ο Everet, «δημιουργήθηκαν με αληθινά άνθη, τα φορούσαν στα μαλλιά τους ή γύρω από το λαιμό τους. Xρησιμοποιούμε τα λουλούδια ως μοτίβο από τότε που ξεκίνησε το κόσμημα. Tα παλαιότερα μοτίβα ήταν φίδια, φούντες και λουλούδια. Oι σύγχρονοι σχεδιαστές τα χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερο, ήταν ευκολότερο να βρούμε σύγχρονα κομμάτια σε σύγκριση με τα παλαιότερα».
Από την Έντυπη Έκδοση