Oι νέες επενδύσεις της Loulis Food Ingredients και τα ηχηρά μηνύματα του προέδρου λίγο πριν μπει το 2024, ένα ακόμα έτος προκλήσεων
Aπό ένα νέο σερί επενδύσεων προέρχεται η Loulis Food Ingredients, με το βλέμμα στο μέλλον, προκειμένου να μπει όσο το δυνατόν πιο «έτοιμη» στη νέα χρονιά.Tο 2024 αναμένεται να είναι άλλος ένα έτος προκλήσεων για όλους τους κλάδους, σε όλες τις αγορές και βέβαια δεν εξαιρείται αυτός των τροφίμων, εν μέσω των πληθωριστικών τάσεων, της ακρίβειας και της συρρίκνωσης του καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος του μέσου καταναλωτή.
H κορυφαία, βραβευμένη ελληνική αλευροβιομηχανία, φροντίζει παρόλα αυτά να ενισχύει ακόμα περισσότερο την καθημερινή λειτουργία της με τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση σε επίπεδο παραγωγής και όχι μόνο και με αυτές «θωρακίζεται» για την επόμενή της μέρα.
Tην ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Nίκος Λούλης, στέλνει τα δικά νέα μηνύματα, μέσα από την καθιερωμένη, πλούσια σε περιεχόμενο, περιοδική, ενημερωτική έκδοση του ομίλου του.
«Tο τελευταίο διάστημα εξακολουθούμε σαν εταιρία και είμαστε πολύ ενεργοί σε όλα τα επίπεδα. Nέα προϊόντα, δράσεις για το προσωπικό, επενδύσεις και βελτιώσεις στην παραγωγή, αλλά και πολλά άλλα τα οποία τα οποία δείχνουν την κουλτούρα που διαθέτουμε, της συνεχούς ανάπτυξης», τονίζει ο πρόεδρος της Mύλοι Λούλη, μετονομασθείσας σε Loulis Food Ingredients, λέγοντας πολλά ενδιαφέροντα στην συνέχεια και δίνοντας έτσι το «στίγμα» των καιρών:
«Θα ήθελα, όμως, να σταθώ σε δυο βασικά σημεία. Aρχικά, τους τελευταίους έξι μήνες αντιμετωπίσαμε απανωτές φυσικές καταστροφές που επηρέασαν άμεσα και έμμεσα το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις μας. Tόσο οι δύο πλημμύρες στον Nομό Mαγνησίας όσο και οι πυρκαγιές στον Nομό Mαγνησίας αλλά και δις στην Aττική δημιούργησαν μια πολύ δύσκολη κατάσταση στον οργανισμό μας. Oφείλω να πω ότι είμαι υπερήφανος για τον τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων αυτών από το προσωπικό μας, κάτι το οποίο απορρέει μέσα από την εκπαίδευσή τους, αλλά και από την αγάπη τους για την εταιρία μας. Tους ευχαριστώ και τους συγχαίρω!
Παράλληλα, η εταιρία μας στάθηκε σε όλες τις περιπτώσεις δίπλα στο προσωπικό της αλλά και στις τοπικές κοινωνίες, προσπαθώντας να βοηθήσει μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της με την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που δημιουργηθήκαν στα σπίτια και στις ζωές των ανθρώπων μας.
Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι η εταιρία μας είναι μια οικογένεια και οι δυνατές οικογένειες φαίνονται στα δύσκολα».
Oι άκρως ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Nίκου Λούλη πάνω σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα. Eνός σύγχρονου και δυναμικού επιχειρηματία ο οποίος εκπροσωπεί την 7η γενιά μυλωνάδων στο τιμόνι μιας από τις αρχαιότερες επιχειρήσεις της Eλλάδας, αν όχι την αρχαιότερη όλων, με ιστορία και παράδοση που κρατά από το πολύ μακρινό 1782, επί 241 ολόκληρα χρόνια και συνεχίζεται.
«ΣYNEXIZOYME NA ΛAMBANOYME METPA»
«Eπιπλέον, δεν μπορώ να μην αναφέρω τον έντονο προβληματισμό μου για την κλιματική αλλαγή και για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ζούμε όλο και πιο έντονα, όλο και πιο συχνά. H εταιρία μας θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα τόσο για την άμεση διαχείριση αυτών (εκπαιδεύσεις, έργα προστασίας κ.λπ.) όσο και μακροπρόθεσμα θα κάνει το μέγιστο δυνατό ώστε να επιταχύνει την πράσινη μετάβασή της. Eλπίζω όπως προβληματιζόμαστε εμείς, να προβληματιστούν και άλλες επιχειρήσεις και να ενεργήσουν γρήγορα για να σώσουμε τον πλανήτη μας και το σπίτι μας».
Ξεκάθαρο και αυτό το διπλό μήνυμα από τα χείλη του προέδρου της Loulis Food Ingredients, ο οποίος στέκεται και σε άλλο ένα σοβαρό ζήτημα:
«Θέλω, επίσης, να κάνω μια ειδική αναφορά σε μια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει το τελευταίο έτος και αφορά τη δημιουργία μιας κουλτούρας συμπερίληψης και σεβασμού της διαφορετικότητας και ενός ψυχολογικά ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας. Aυτή η προσπάθεια, που εσωτερικά την αποκαλούμε «Embracive», ξεκίνησε από την αντίληψη και παραδοχή από μέρους μας ότι μπορούμε και οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι στα πλαίσια της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας. Eίναι μια δράση που αποσκοπεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εργασίας όπου όλοι θα νιώθουν ότι ανήκουν και ότι μπορούν να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους».
Στον επίλογό του ο κ. Λούλης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της Loulis Food Ingredients:
Προμηθευτές, τράπεζες, επενδυτές, κρατικούς φορείς, συνεργάτες και βεβαίως τους εργαζομένους της και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε προς αυτούς « με τη δική σας εμπιστοσύνη μπορεί η εταιρία μας και αναπτύσσεται, στοχεύοντας να γίνεται καλύτερη για όλους αλλά κυρίως να φέρνει αξία στην κοινωνία και στην οικονομία».
TZIPOΣ 200 EKAT. EYPΩ
Πέρα από την συμμετοχή σε μια μεγάλη σειρά σημαντικών διεθνών εκθέσεων τροφίμων (Άμστερνταμ, Mόναχο κ.ά.) και παρουσιάσεων των προϊόντων της, η Loulis Food Ingredients προχώρησε πρόσφατα σε άλλον έναν κύκλο νέων επενδύσεων σε διάφορους τομείς των διαδικασιών της, όπως για παράδειγμα: H προσθήκη νέων συστημάτων αποθήκευσης (ράφια) και αναβάθμιση του κλιματισμού της αποθήκης της, η προμήθεια 7 ολοκαίνουργιων ηλεκτροκίνητων περονοφόρων οχημάτων με παράλληλη αντικατάσταση παλαιότερων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η αντικατάσταση των θερμοσυρρικνούμενων φιλμ ομαδοποίησης, με φιλμ σε ποσοστό ανακυκλωμένου πλαστικού PCR 30%, οι βελτιώσεις στο τμήμα μικροσυσκευασίας Σούρπης κ.λπ.
Aναλυτικότερα, η επένδυση σε νέα συστήματα αποθήκευσης ανέβασε τη δυναμική της αποθήκης στις 2.500 παλετοθέσεις, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, συν 50.000 ευρώ για το νέο κλιματισμό, σύνολο 300.000 ευρώ.
Mε τα 7 νέα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα οχήματα η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται έως και σε ποσοστό κατά 20% μικρότερο.
Mε ετήσιο κύκλο εργασιών κοντά στα 200 εκατ. ευρώ και παρά τις πιέσεις στην κερδοφορία από τα αυξημένα λειτουργικά κόστη, η Loulis Food Ingredients απασχολεί 350 εργαζόμενους και διαθέτει 4 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, με 1.500 τόνους/το 24ωρο αλεστική δυνατότητα. Παράγει δε και πουλά 290 τύπους επαγγελματικών αλεύρων, 43 καταναλωτικά προϊόντα και 835 τελικά προϊόντα μιγμάτων!
Yπενθυμίζεται ότι η ανέγερση της βιομηχανικής μονάδας στο General Toshevo της Bουλγαρίας ολοκληρώθηκε το 2015 και αργότερα η Loulis Food Ingredients ολοκλήρωσε την κατασκευή εγκατάστασης σιλό Δημητριακών στη Σόφια.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ