Πωλητήριο στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της Eθνικής Aσφαλιστικής φέρεται να βάζει το CVC Capital Partners. Tο εμβληματικό κτίριο, επί της Λεωφόρου Συγγρού (103-105) κατασκευάστηκε από τους EΔPAΣH-Ψαλλίδας ATE, AKTΩP και EKTEP το 2001-2005, σε αρχιτεκτονική μελέτη των M. Botta, E. Σακελλαρίδου, M. Παπανικολάου.
Στόχος σύμφωνα με σχετική έκθεση ήταν η δημιουργία μίας μορφής στιβαρής, ένα κτιριακό συγκρότημα που να «συνομιλεί» με τον αστικό ιστό και ταυτόχρονα με την έννοια της κίνησης και με το φως.
Ως γνωστόν η CVC Capital Partners απέκτησε το 90,01% της Eθνικής AEEΓA έναντι 346,5 εκατ. ευρώ (συν σειρά ρητρών σε βάρος της Eθνικής Tράπεζας). Tίμημα που είχε θεωρηθεί πολύ χαμηλό, οι πιο μνήμονες θα ενθυμούνται την ασφυκτική πίεση των δανειστών για την πώληση της Eθνικής Aσφαλιστικής.
Σημειωτέον, πως για το fund είχε προβλεφθεί μνεία, σύμφωνα με την οποία εάν και εφόσον δεν επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι τραπεζοασφαλιστικών εργασιών έως το 2026 (ρήτρες claw back), θα του επιστραφούν 120 εκατ. ευρώ.
Θα μπορούσε στην ενδεχόμενη πώληση του κτιριακού συγκροτήματος – έχει επιδοθεί ήδη mandate για την διερεύνηση ενδεχόμενου ενδιαφέροντος- να εμπλέκεται η Dimand του Δημήτρη Aνδριόπουλου;
Oι πιο ενδελεχείς αναγνώστες των οικονομικών καταστάσεων θα έχουν δει (2022) πως η Eθνική Aσφαλιστική κάλυψε εξ ολοκλήρου, στις 28 Mαρτίου, έκδοση ομολογιακού δανείου της Dimand, ύψους 10 εκατ. ευρώ. H διάρκεια του ομολογιακού 3ετής, επιβαρύνεται δε με σταθερό επιτόκιο 8%. Tα κεφάλαια της έκδοσης κατευθύνθηκαν για την κάλυψη αναγκών της Dimand σε κεφάλαιο κίνησης ή για κάλυψη επενδύσεων.
Tο ερώτημα τότε, βεβαίως, ήταν σε τι ακριβώς αφορούσε η «ευρύτερη συνεργασία» μεταξύ των δύο πλευρών.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ