Η Τεχνητή Νοημοσύνη απαντά στην «DEALNEWS»
Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, είναι πιθανό το ψηφιακό χρήμα να γίνει το κύριο μέσο συναλλαγών για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, αλλά… η πλήρης αντικατάσταση του χαρτονομίσματος και των νομισμάτων από άυλες μορφές ενδέχεται να μη συμβεί στο εγγύς μέλλον ή παγκοσμίως σε όλες τις κοινωνίες. Την απάντηση αυτή δίνει στο σχετικό ερώτημα της «DEALnews» η Τεχνητή Νοημοσύνη («Artificial Intelligence»).
Η εφαρμογή A.I. Chat (με την υποστήριξη της ChatGTP-4) εκτιμά ότι τα ψηφιακά και τα φυσικά νομίσματα θα εξακολουθήσουν να συνυπάρχουν στο άμεσο μέλλον. Ο ρυθμός και η έκταση αυτού του μετασχηματισμού θα εξαρτηθoύν από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, επισημαίνει η Τεχνητή Νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών εξελίξεων, των προτιμήσεων των καταναλωτών, των ρυθμιστικών πλαισίων και της κοινωνικής δυναμικής.
Η απάντηση της Τεχνητής Νοημοσύνης για το παρόν και το μέλλον των ψηφιακών και φυσικών χαρτονομισμάτων και κερμάτων παρουσιάζεται στη συνέχεια:
Ερ.: Με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στις διεθνείς χρηματαγορές, θεωρείς ότι στο μέλλον θα υπάρχουν χαρτονομίσματα και κέρματα ή θα αντικατασταθούν όλα από ψηφιακό χρήμα;
Απ.: Η ανάπτυξη και η υιοθέτηση ψηφιακών μεθόδων πληρωμής ήταν πράγματι σημαντική τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο των ψηφιακών νομισμάτων, των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και της ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αυτές οι τάσεις έχουν οδηγήσει σε εικασίες σχετικά με το πιθανό μέλλον των φυσικών μετρητών και κερμάτων.
Αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί το μέλλον με βεβαιότητα, είναι πιθανό οι ψηφιακές μορφές πληρωμής να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να γίνονται όλο και πιο έντονες. Τα ψηφιακά νομίσματα, όπως τα κρυπτονομίσματα και οι ψηφιακές πλατφόρμες πληρωμών, προσφέρουν ευκολία, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, τα οποία απευθύνονται σε πολλούς καταναλωτές και επιχειρήσεις. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, είναι πιθανό το ψηφιακό χρήμα να γίνει το κύριο μέσο συναλλαγών για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Ωστόσο, η πλήρης αντικατάσταση του χαρτονομίσματος και των νομισμάτων από ψηφιακές μορφές χρήματος ενδέχεται να μη συμβεί στο εγγύς μέλλον ή παγκοσμίως σε όλες τις κοινωνίες. Υπάρχουν πρακτικά, κοινωνικά και ρυθμιστικά ζητήματα που επηρεάζουν τη χρήση των φυσικών νομισμάτων. Μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να προτιμούν τη χρήση μετρητών για διάφορους λόγους και τα μετρητά παραμένουν ένα σημαντικό μέσο ανταλλαγής για πολλές συναλλαγές.
Επιπλέον, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την οικονομική ένταξη, το απόρρητο και την ασφάλεια, στο πλαίσιο των ψηφιακών συναλλαγών, που μπορεί να επηρεάσουν τη συνεχή χρήση φυσικών μετρητών. Οι κανονισμοί και οι πολιτικές που σχετίζονται με την έκδοση και την κυκλοφορία νομισμάτων παίζουν, επίσης, ρόλο στον καθορισμό του μέλλοντος του φυσικού χρήματος και των κερμάτων.
Συνοψίζοντας, ενώ η τάση προς τις ψηφιακές μορφές χρήματος είναι πιθανό να συνεχιστεί, η συνύπαρξη ψηφιακού και φυσικού νομίσματος μπορεί να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον. Ο ρυθμός και η έκταση αυτού του μετασχηματισμού θα εξαρτηθούν από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών εξελίξεων, των προτιμήσεων των καταναλωτών, των ρυθμιστικών πλαισίων και της κοινωνικής δυναμικής.