Η διαδικασία πώλησης του μεριδίου της BC Partners στην Nova φαίνεται να οδεύει προς την τελική ευθεία, με πέντε ισχυρούς διεκδικητές να βρίσκονται ένα βήμα πριν την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από πολλαπλές πηγές της αγοράς, δύο αραβικά funds και τρία διεθνή επενδυτικά σχήματα προκρίθηκαν στη φάση του due diligence. Αντίθετα, η ΔΕΗ, η CVC και άλλος ένας ενδιαφερόμενος φαίνεται πως αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας.
Η Nova, από την πλευρά της, επιλέγει να μην σχολιάσει τις εξελίξεις, διατηρώντας σιγή ιχθύος σχετικά με την πώληση του μεριδίου της.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το έντονο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει η Nova στην επενδυτική κοινότητα, καθώς η εταιρεία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας.
Η μάχη για την εξαγορά της Nova φαίνεται να οξύνεται, καθώς ισχυρές διεθνείς επενδυτικές εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει δελεαστικές προσφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσκήνιο έχουν προταθεί τα βρετανικά APAX Partners και το αμερικανικό Warburg Pincus, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και δύο αραβικά funds, η STC και η Etisalat.
Η είσοδος στο παιχνίδι της εξαγοράς της Nova από μεγάλους διεθνείς παίκτες αναμένεται να αναταράξει τον τηλεπικοινωνιακό τομέα. Η Etisalat, αξίζει να σημειωθεί, έχει ήδη εμπειρία από την ελληνική αγορά, καθώς στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Nova. Από την άλλη πλευρά, η Saudi Telecom, με την εξαγορά του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας της United Group σε χώρες των Βαλκανίων, έχει αποδείξει την επιθετική της στρατηγική επέκτασης στην ευρύτερη περιοχή.
Όλα τα παραπάνω επαληθεύουν όσα είχε πει σε ενημέρωσή του στις αρχές του καλοκαιριού ο επικεφαλής του BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, αφήνοντας τότε να εννοηθεί πως οι διαδικασίες για την πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, το καλοκαίρι.
Η BC Partners έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια στη United Group (UG) έχοντας το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία, Dragan Solak) αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Nova.
H Nova και στη συνέχεια η Wind είναι από τα τελευταία αποκτήματα της UG (δεν έχουν παρέλθει πέντε χρόνια) ενώ σήμερα ως ενιαία εταιρία είναι η μεγαλύτερη του ομίλου της United με ετήσιο EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) της τάξεως των 270 εκατ. ευρώ.