Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία,(Όλυμπος) ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ελληνική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ανάπτυξή της. Με μια επένδυση που ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ, η εταιρεία εγκαινίασε ένα νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο.
Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η αγορά του χαλουμιού παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, φτάνοντας τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη ζήτηση, οι καταναλωτές στην Κύπρο φαίνεται να προτιμούν φθηνότερες, εισαγόμενες επιλογές αντί του αυθεντικού προϊόντος.
Στόχος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία είναι να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Με την νέα μονάδα παραγωγής, που έχει τη δυνατότητα να καλύψει το 40% της συνολικής παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο, η εταιρεία φιλοδοξεί να προσφέρει στους καταναλωτές ένα ποιοτικό προϊόν, πιστοποιημένο ως ΠΟΠ, σε ανταγωνιστικές τιμές.
Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή του Τσερίου, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Παράλληλα με το χαλλούμι, η μονάδα θα παράγει και αναρή, διευρύνοντας έτσι την γκάμα των προϊόντων που προσφέρει η εταιρεία στην κυπριακή αγορά.
Ο Στέλιος Σαράντης, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, τόνισε τη στρατηγική σημασία της επένδυσης αυτής για τον όμιλο, ενώ η Ζωή Σαράντη, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, υπογράμμισε την προσήλωση της εταιρείας στην παραγωγή αυθεντικών, ποιοτικών προϊόντων.
Πράσινη” επανάσταση στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Βιώσιμη παραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος
Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία πρωτοπορούν στην υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, μετατρέποντας το εργοστάσιό τους σε ένα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, η εταιρεία όχι μόνο εξασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων της αλλά και συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι εξαγωγές και οι συνέργειες με κυπριακά προϊόντα
Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, προχωρά σε σημαντική επένδυση στην παραγωγή χαλουμιού. Όπως ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Ζωή Σαράντη, το νέο εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού, που εδρεύει στην Κύπρο, είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και σταθερότητα στο τελικό προϊόν.
«Η επένδυση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον όμιλο, καθώς το χαλούμι είναι ένα προϊόν με σημαντική ζήτηση στις διεθνείς αγορές», τόνισε η κα Σαράντη. «Συνδυάζοντας την εμπειρία μας στην παραγωγή αυθεντικών γαλακτοκομικών προϊόντων με την ισχυρή μας παρουσία στο εξωτερικό, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει φέτα, χαλούμι και ελληνικό γιαούρτι.»
Σημαντική συμβολή στην οικονομία της Κύπρου
Η νέα επένδυση αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του τομέα της γαλακτοκομίας στην Κύπρο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την πρωτογενή παραγωγή. «Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, που θα ωφελήσει τόσο την εταιρεία όσο και τις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε η κα Σαράντη.
Ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας
Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία, με πάνω από το 55% του κύκλου εργασιών της να προέρχεται από τις εξαγωγές, έχει καταφέρει να χτίσει μια ισχυρή φήμη ως αξιόπιστος παραγωγός αυθεντικών ελληνικών προϊόντων. Η νέα επένδυση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της εταιρείας στις διεθνείς αγορές και να ανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης.
Νέα γενιά στο τιμόνι της γαλακτοβιομηχανικής αυτοκρατορίας Σαράντη
Η δυναστεία των Σαράντη μετά από μια επιτυχημένη πορεία τεσσάρων δεκαετιών, οι ιδρυτές του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντη, παρέδωσαν τα ηνία της επιχείρησης στα παιδιά τους.
Ξεκινώντας από την μικρή γαλακτοβιομηχανία Τυράς, οι αδελφοί Σαράντη με μια σειρά εξαγορών, μεταξύ των οποίων τα εμβληματικά brands Όλυμπος, Ροδόπη και Αγνό, δημιούργησαν έναν γίγαντα στην ελληνική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων. Η επέκταση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο όμιλος διείσδυσε και σε άλλους τομείς της αγοράς τροφίμων, εξαγοράζοντας εταιρείες όπως η Κλιάφα (αναψυκτικά) και η Δουμπιά (νερό).
Σήμερα, τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία, με ισχυρή παρουσία και στα Βαλκάνια. Οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 650 εκατομμύρια ευρώ το 2024, εδραιώνοντας τη θέση του στην κορυφή της αγοράς.
Η νέα γενιά των Σαράντη, με επικεφαλής τον Στέλιο Σαράντη ως πρόεδρο και τον ανιψιό του, επίσης Στέλιο Σαράντη, ως διευθύνων σύμβουλο, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να διατηρήσει και να διευρύνει την επιτυχία της οικογενειακής επιχείρησης. Η Ζωή Σαράντη, κόρη του Δημήτρη Σαράντη, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέλος της νέας γενιάς που αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του ομίλου.