ByteDance: Εκτιμάται στα 300 δισ. δολάρια και προχωρά σε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

Η ByteDance, η κινεζική τεχνολογική εταιρεία πίσω από την εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή TikTok, συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η εταιρεία αποτιμάται πλέον στα περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά, η ByteDance προχώρησε σε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, προσέφερε στους επενδυτές τιμή 180,70 δολαρίων ανά μετοχή, σημειώνοντας αύξηση 12,9% σε σχέση με την προηγούμενη προσφορά.

Αυτό είναι το τρίτο πρόγραμμα επαναγοράς που υλοποιεί η ByteDance από το 2022. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν σχέδια για μια δημόσια εγγραφή (IPO). Το πρόγραμμα επαναγοράς αποτελεί έναν τρόπο να προσφέρει ρευστότητα στους επενδυτές της.

Η απόφαση της ByteDance να προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και η αυξημένη αποτίμησή της υποδηλώνουν την ισχυρή οικονομική κατάσταση της εταιρείας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο μέλλον της. Η TikTok, ως βασικό προϊόν της ByteDance, έχει καταφέρει να κερδίσει εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, καθιστώντας την μία από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2023 προσφέρθηκε να επαναγοράσει μετοχές αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων από τους επενδυτές σε τιμή 160 δολαρίων η κάθε μία, γεγονός που αποτιμούσε την εταιρεία σε 268 δισ. δολάρια.

Η ByteDance σχεδίαζε να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, δήλωσε άλλη πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Η ByteDance, της οποίας τα παγκόσμια έσοδα αυξήθηκαν κατά 30% πέρυσι στα 110 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζει μια νομική μάχη για τα περιουσιακά της στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ένας νόμος που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 24 Απριλίου, δίνει στη ByteDance προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου για να πουλήσει το TikTok ή να αντιμετωπίσει απαγόρευση. Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι θέλει να δει την κινεζική ιδιοκτησία να τερματίζεται για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά όχι την απαγόρευση του TikTok.

Η TikTok και η μητρική της εταιρεία προσέφυγαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ τον Μάιο, επιδιώκοντας να εμποδίσουν τον νόμο που υπέγραψε ο Μπάιντεν.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ