Ντεμπούτο της Alcon στο χρηματιστήριο με 25 δισ. δολ. κεφαλαιοποίηση

Το βάπτισμα του πυρός στο ελβετικό χρηματιστήριο έλαβε η ελβετική Alcon με αγοραία κεφαλαιοποίηση άνω των 25 δισ. δολ., μετά την την απόσχιση των μετόχων από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis.

 

Νωρίς το πρωί, η μετοχή της Alcon διαπραγματεύτηκε στα 57,80 ελβετικά φράγκα, ενώ κατά το άνοιγμα της αγοράς βρέθηκε στα 55 ελβετικά φράγκα, αγγίζοντας αγοραία κεφαλαιοποίηση περί τα 28 δισ. φράγκα ή 25 δισ. δολ.

 

Η μετοχή της Novartis που έκλεισε στα 95 φράγκα, υποχώρησε στα 85,50 φράγκα. Οι επενδυτές πήραν μια μετοχή της Alcon για πέντε μετοχές της Novartis που είχαν στην κατοχή τους.

 

Η Αlcon, ένας όμιλος με τζίρο 7,1 δισ. δολ. που ξεκίνησε στα 1945 ως φαρμακείο στο Φόρτ Γουόρθ του Τέξας, σημείωνε μείωση πωλήσεων και κερδών πριν η Novartis αλλάξει μάνατζμεντ το 2016 ώστε να σταματήσει η πτώση.

 

Η Alcon με έδρα τη Γενεύη στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της ως η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής οφθαλμολογικού υλικού και Νο2 κατασκευάστρια φακών επαφής πίσω από την Johnson & Johnson.

 

Όπως ανέφερε ο CEO, David Endicott, «στοχεύουμε να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους ως μια ανεξάρτητη εταιρεία».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ