Το «αντι-Johnson» σχέδιο του Corbyn

Τα επόμενα βήματα

 

Ο Jeremie Corbyn έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους, το τελευταίο διάστημα. Στην τηλεμαχία με τον Boris Johnson, συγκρούστηκε σφοδρά μαζί του για το Brexit. Τον κατηγόρησε ότι ξεπουλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις ΗΠΑ. Και, μετά το debate, ο επικεφαλής των Εργατικών, κατήγγειλε ότι περίπου το ένα τρίτο των 151 δισεκατομμυριούχων της Βρετανίας έχει δωρίσει περισσότερες από 50 εκατ. λίρες στους Συντηρητικούς από το 2005, με αντάλλαγμα περικοπές φόρων 100 δισ. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως δεν καταφέρνει να προκαλέσει φθορά στους Tories του πρωθυπουργού Boris Johnson. Τουναντίον. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kantar, η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς εκτοξεύτηκε στο 45%, ανοίγοντας την «ψαλίδα» με τους Εργατικούς (που διατήρησαν το ποσοστό τους σταθερό στο 27%) στις 8 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μια εβδομάδα νωρίτερα. Την ίδια ώρα, οι φιλοευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι στο 16% (-1 μονάδα) και το Κόμμα Brexit είναι στο 2%, καταγράφοντας απώλειες επτά μονάδων.

 

Η εταιρία δημοσκοπήσεων, η οποία άλλαξε τη μεθοδολογία της, ώστε οι ερωτηθέντες που θα επιλέξουν ένα κόμμα που δεν έχει υποψήφιο στην περιφέρειά τους, να έχουν την επιλογή να δώσουν τη δεύτερη προτίμησή τους, εξηγεί ότι «η πολύ μεγάλη αύξηση (8 μονάδες) στην υποστήριξη των Συντηρητικών συγκριτικά με την τελευταία μας δημοσκόπηση καταγράφεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε βάρος του Κόμματος Brexit». Εδώ, ο Nijel Faradge, επικεφαλής του κόμματος για το Brexit, έχει ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα διεκδικήσει έδρες που κέρδισαν οι Συντηρητικοί το 2017.

 

Για να ανατρέψουν αυτή τη διαφορά, οι Εργατικοί, εκτός της αμφισβήτησης των υποσχέσεων Johnson για ολοκλήρωση του Brexit τον Ιανουάριο και της υπόσχεσης για επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ, ποντάρουν πολύ στην έκθεση με τίτλο «Στις τσέπες των λίγων». Καταγγέλλοντας ότι οι Συντηρητικοί έχουν ευνοήσει σκανδαλωδώς τους οικονομικά ισχυρούς, έχουν στις πρώτες προτεραιότητες του οικονομικού τους προγράμματος υψηλότερους φόρους, κρατικοποιήσεις των ΥΚΩ, αλλά και τη θέσπιση ορίου στη διαφορά των υψηλότερων και χαμηλότερων μισθών στις εταιρίες που έχουν συμβάσεις με το Δημόσιο.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ