Κνοτ: Η ΕΚΤ μπορεί να επιβραδύνει τις αυξήσεις επιτοκίων αν ξεκινήσει το QT

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να επιβραδύνει τις αυξήσεις επιτοκίων αλλά πρέπει να αρχίσει σύντομα τη συρρίκνωση του ισολογισμού ομολόγων που έχει συσσωρεύσει, τόνισε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Κλάας Κνοτ.

 

«Καθώς η νομισματική πολιτική γίνεται ακόμα πιο σφιχτή, θα γίνει πιο πιθανό να επιβραδυνθούν οι αυξήσεις επιτοκίων» υπογράμμισε σε ομιλία ο Κνοτ.

 

«Αναμένω να καταλήξουμε σε γενικότερα ουδέτερη περιοχή στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου» υπογράμμισε.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Κνοτ υποστήριξε ότι δεν θα είναι συνεπές να διατηρεί η ΕΚΤ έναν μεγάλο ισολογισμό ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τα επιτόκια πέρα από το ουδέτερο επίπεδο.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ