Οι προτεραιότητες της Ουγγρικής Προεδρίας στην ΕΕ

Το κύριο βάρος των δραστηριοτήτων της Ουγγρικής Προεδρίας στην ΕΕ θα επικεντρωθεί στην προώθηση και έγκριση των έξη κοινοτικών νομοθετημάτων που προωθούνται για την δημιουργία ενός Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης στην ΕΕ, που θα διασφαλίζει την σταθερότητα της ευρωζώνης, δήλωσε, σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Βίκτορ Ορμπάν.

 

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε το απαραίτητο νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι Μηχανισμοί αντιμετώπισης της κρίσης, μετά το 2013, να είναι μόνιμοι, είπε, χαρακτηριστικά, ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

 

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της Ουγγρικής Προεδρίας στην ΕΕ, ο κ. Ορμπάν ενέταξε σ’ αυτές και το θέμα της απασχόλησης, διευκρινίζοντας ότι κεντρικό σημείο των προτεραιοτήτων της προεδρίας της χώρας του θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

 

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Ουγγρικής Προεδρίας στην ΕΕ θα είναι, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ορμπάν, τόσον η επίλυση του προβλήματος της κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά όσον και η διατύπωση μιας ξεκάθαρης θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες και τις διώξεις των Χριστιανών.

 

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή στρατηγική πού πρέπει να ακολουθηθεί στο θέμα των Ρομά αλλά, πρόσθεσε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορέσουν να ενσωματωθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες πού ήδη βρίσκονται, θα επιλέξουν την νομαδική μετακίνηση γι’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Κεντρικό σύνθημα της Ουγγρικής Προεδρίας θα είναι “Ισχυρή Ευρώπη”, τόνισε ο κ. Ορμπάν, διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας της χώρας του στην ΕΕ θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των διεθνών της εταίρων.

 

Υπεραμύνθηκε της διεύρυνσης της ζώνης του Σέγκεν, προς την Ρουμανία και την Βουλγαρία και τάχθηκε υπέρ της άμεσης ένταξης της Κροατίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

 

Στις προτεραιότητες της προεδρίας της χώρας του ενέταξε, ακόμη, τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για τον Δούναβη, την εξομάλυνση των οικονομικών διαφορών μεταξύ Βορρά-Νότου στην Ευρώπη, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ενίσχυση της εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς, μέσω της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε νέες μορφές.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ