Η Moody’s προειδοποιεί ξανά τις ΗΠΑ

Αρνητική διατηρεί την προοπτική των ΗΠΑ ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σημειώνοντας πως οι όποιες μελλοντικές αλλαγές στο κρατικό αξιόχρεο των ΗΠΑ θα εξαρτηθούν από την πορεία του χρέους.

 

Εάν οι ΗΠΑ δεν αναπτυχθούν ταχύτερα ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ ενδέχεται να επιδεινωθεί, ανέφερε ο οίκος. «Άρα θα απαιτηθούν περαιτέρω ενέργειες δημοσιονομικής πολιτικής τους επόμενους μήνες για να εξασφαλιστεί η πτώση του λόγου του χρέους», προσέθεσε ο Moody’s στην τοποθέτησή του.

 

«Η όποια αλλαγή της αξιολόγησης θα στηριχθεί στην αναμενόμενη πορεία του χρέους», η οποία θα καθοριστεί «από την δημοσιονομική πολιτική και την αναμενόμενη πορεία της οικονομικής ανάπτυξης», εξήγησε ο οίκος, που όπως και ο Fitch αξιολογεί ακόμη τις ΗΠΑ με τριπλό A αλλά με αρνητική προοπτική.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ