Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι γυναίκες που καταναλώνουν ελαιόλαδο και πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι, έχουν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.
Ομάδα Ιταλών ερευνητών διαπίστωσε πως οι γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον ένα γεύμα με φυλλώδη λαχανικά την ημέρα είχαν μειωμένες πιθανότητες κατά 40% να εμφανίσουν κάποια καρδιακή πάθηση σε διάστημα οκτώ ετών κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν δύο ή λιγότερες μερίδες λαχανικών σε εβδομαδιαία βάση.