Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας διοργανώνει την 4η Έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (ΣΜΟΕ) στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου 2023.
Με όραμα την ανάδειξη των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών ανά τον κόσμο, τα 55 οινοποιεία-μέλη του ΣΜΟΕ θα φιλοξενηθούν φέτος στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας. Έχει χωρητικότητα 3.500 τετρ. μέτρα, στα οποία στεγάζονται πρότυπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, καθώς και ο Κόμβος Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν, και αυτή τη φορά, την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά και αξιόλογα κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σεμινάρια/masterclasses σχετικά με θέματα που αφορούν το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών κ.ά.
Επίσης θα μπορούν να επικοινωνήσουν στο «Live Smoe’s Wine Stage», το οποίο θα στηθεί στην αίθουσα γευσιγνωσίας και θα είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό workshop με τη Γιοβάννα Λύκου (sommelier – wine & spirits instructor – drinks editor).
Τις εκθέσεις του ΣΜΟΕ πλαισιώνουν οι επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύνδεσμος, σε συνεργασία με ειδικούς του κρασιού. Μια τέτοια θα είναι το “Workshop: Κρασί, Τυρί και Ψωμί: Το απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο” από τη Γιοβάννα Λύκου* (sommelier – wine & spirits instructor – drinks editor). Σε ένα workshop αφιερωμένο στο απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο επιλεγμένα ελληνικά τυριά εξαιρετικής ποιότητας συνδυάζονται με αριστουργηματικές αποδόσεις ελληνικών ποικιλιών και υπέροχο χειροποίητο βιολογικό ψωμί.
Η δοκιμή θα περιλαμβάνει κρασιά παραγωγών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), τυριά από το Τυροκομείο Κωσταρέλος και ψωμί από το Betty’sBakery.