Μακροζωία χαρίζει η κατανάλωση λιγότερου φαγητού, σύμφωνα με μελετητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τρώγοντας κατά 40% λιγότερο μπορούμε να επιμηκύνουμε τη ζωή μας κατά τουλάχιστον 20 χρόνια!
Σύμφωνα με μελέτες των επιστημόνων που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια εργαστηρίου και διαπιστώθηκε ότι η ζωή των τρωκτικών αυξήθηκε κατά 30% απλώς μειώνοντας την ημερήσια δόση τροφής τους.
Ο επικεφαλής της ομάδας Δόκτωρ Πάιπερ ερευνών μάλιστα δήλωσε στην Independent ότι «αν μειώσουμε την τροφή ενός ποντικού κατά 40% αυτό μπορεί να ζήσει κατά 20-30% περισσότερο. Ετσι θα μπορούσαμε να μιλάμε για 20 ανθρώπινα χρόνια. Αυτό έχει αποδειχθεί και σε άλλους οργανισμούς όπως αυτόν των λαμπραντόρ».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό του γονιδίου που έχει σχέση με τη γήρανση ώστε να καταφέρουν να την επιβραδύνουν. Παράλληλα οι επιστήμονες φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν τις καρδιαγγειακές ασθένειες, τη νόσο Αλτσχάιμερ αλλά και την εμφάνιση του καρκίνου.
Βέβαια ο Πάιπερ υπογράμμισε ότι οι έρευνες είναι μόλις δέκα ετών και έτσι όλες οι υποθέσεις παραμένουν «θεωρητικές».