Ανησυχητικά ποσοστά αύξησης του καρκίνου παχέος εντέρου παγκοσμίως

Ανησυχητικά ποσοστά αύξησης παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο οποίος είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος παγκοσμίως και ο δεύτερος συχνότερος σε θανάτους ασθενών. Παγκοσμίως διαγιγνώσκονται 2 εκατομμύρια νέα περιστατικά ετησίως, ενώ οι θάνατοι αγγίζουν τους 930.000. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα επόμενα 15 χρόνια τα νέα περιστατικά ανά έτος θα φτάσουν τα 3,5 εκατομμύρια και οι θάνατοι το 1,6 εκατομμύριο (ποσοστό αύξησης 73%). Οι νέοι ασθενείς (κάτω των 50 ετών) εμφανίζουν ετησίως μια αύξηση 3% και κατά τη στιγμή της διάγνωσης, συχνά βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Τα παραπάνω επισημαίνονται από τη Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, η οποία στις 15 Μαρτίου διοργανώνει ανοιχτή επιστημονική εκδήλωση, με τίτλο «Σύγχρονες εξελίξεις στην Πρόληψη και Θεραπεία του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου» (ώρες 12:30-14:30 στο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μήνα αφύπνισης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, που έχει κηρυχθεί ο Μάρτιος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού πάνω στα νεότερα δεδομένα της πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του παχέος εντέρου και της δράσης του Τμήματος Παχέος Εντέρου της Β’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι «Διατροφή και Καρκίνος του Παχέος Εντέρου», «Πρόληψη και νεότερες εξελίξεις στη Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου» και «Νεότερες εξελίξεις στην Ογκολογική Αντιμετώπιση του προχωρημένου Καρκίνου του Παχέος Εντέρου».

«Με στόχο την πλήρη στήριξη και προσφορά στην κοινωνία και στους ασθενείς, σε όλη την κλίμακα, από την ορθή και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας του καρκίνου του παχέος εντέρου, έως την αντιμετώπιση της νόσου, στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι δυνατότητες θεραπευτικής αντιμετώπισης που προσφέρονται από το Τμήμα Παχέος Εντέρου της Κλινικής μας και των πολύτιμων συνεργατών της, από την πιο συντηρητική μέθοδο έως και την πιο προχωρημένη εγχειρητική τεχνική και ογκολογική προσέγγιση» αναφέρει ο διευθυντής της Β’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, καθηγητής Ιωάννης Γαλάνης.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ